13.10.20

Nyheter

Teijo Log öppnar produktionslinjen i Dalsbruk, Finland

Vi grundade Teijo Log med idén att göra husbyggandet till ett nöje för alla involverade. Byggnadsprocessen är hållbarare och betydligt smidigare då vi bygger allting under samma tak inomhus året om. Med vår nya byggmetod minimerar vi transportkostnader och undviker onödig belastning på naturen. Vi kommer att kunna bygga nästan vad som helst för byggnad med det nya konceptet, bastun, villor, skolor, egnahemshus och även höghus.

Det sägs att människan har byggt hus i ungefär 10.000 år nu, men varför har vi utvecklat så pass avancerade och ytterst kemiska processer under de senaste 100 åren? Med vår gemensamma erfarenhet har vi funnit otaliga orsaker varför vi bör minska användingen av plaster och lata metoder som får oss att använda kemikalier i byggandet. Därför har vi valt att gå tillbaka till att jobba med naturens mest underskattade förnybara material, trä. Vi har även utvecklat flera tekniska patenter som hjälper till att göra processen ännu säkrare och mer ekologisk än förr.

Detta är mängden svinn en 6.0x3.3x2.8m modul producerar.

Råmaterial som används i byggprocessen.

Arbetsbänk i fabriken.

"Vi kommer att kunna bygga nästan vad som helst för byggnad med det nya konceptet, bastun, villor, skolor, egnahemshus och även höghus."

"Vi har även utvecklat flera tekniska patenter som hjälper till att göra processen ännu mer ekologisk och säker än förr."